kdlenbrna

Ostrava - Integrační klub BRÁNA Centra pro rodinu si vybral nadační fond KŘÍDLENÍ k podpoře a prezentaci v rámci své kampaně „skládáme se na křídla pro místní neziskovky". Projekt Žít svůj život provází třicet mladých lidí se zdravotním postižením na cestě do dospělosti, k osamostatnění. Na festivalu Colours of Ostrava se můžete v infostánku města Ostravy s projektem lépe seznámit, skládat pro něj origami a podpořit jej na stránkách nadačního webu  http://www.kridleni.cz/.

 „- Bude mi dvacet. Hůř se mi mluví. K pohybu potřebuji vozík. A doprovod. Ruce mne poslouchají, ale ztuha. Stojí to velké úsilí. Ale jinak jsem normální.  

- Chci být užitečný. Pomáhat. Chci se bavit. Sdílet se. Chci zkusit spoustu věcí. Spoustu věcí dokázat. Sem tam vyhrát. Mít kámoše. A nebýt sám. Cítit něčí podporu.  

- Chodím rád do BRÁNY. Rozumí mi. Je tu fajn. Je tu bezpečno. Můžu tu říct, co mě trápí. Nebo jaké mám sny. Co bych chtěl. Můžu se svěřit. Zkoušet, co potřebuji. Jet na výlet. Poznat nové. Poznat sebe. 

- Je nás kolem třiceti. Potkáváme se. A hledáme cestu. Jak se vyrovnat se svou rolí. Jak žít svůj život. A pro každého to znamená něco jiného…,“ to jsou slova mladých lidí z BRÁNY. Své myšlenky a sdělení vložili na https://www.youtube.com/watch?v=qTxPz0jv7JA, kterou lze doporučit, přeposlat, sdílet svým známým, přátelům, kontaktům.

Integrační klub BRÁNA je prostor pro podporu, setkávání a rozvoj mladých lidí se zdravotním postižením. Celkem pořádá na 150 sociálně aktivizačních aktivit ročně – individuální i skupinová setkání, vzdělávací semináře, doprovody na společenské, kulturní a sportovní akce, výlety a pobyty. Poskytuje sociálně aktivizační služby vedoucí k integraci sebe sama a integraci do společnosti. Nyní chce rozšířit službu o psychoterapeutickou pomoc uživatelům.


Pin It