nova lilieSviadnov – Novou klubovnu, kterou by klukům a holkám záviděla i parta Rychlých šípů, budou mít skauti ve Sviadnově. Práce na dřevostavbě nové klubovny pro skautské středisko Petra Bezruče z Místku byla zahájena v těchto dnech. Klubovna bude sloužit především skautům ze Sviadnova, využít její zázemí mohou i ostatní děti skautského střediska z Místku.

Klubovnafoto1Jednu velkou společenskou místnost, menší klubovnu s kuchyňkou a nezbytné sociální zázemí bude k dispozici i dalším aktivitám občanů ze Sviadnova i okolí. Na pozemku za klubovnou bude dostatečně velký prostor pro venkovní hry dětí. V tomto roce by měli dělníci stihnout postavit hrubou stavbu klubovny, její dokončení a slavnostní otevření je plánováno na příští rok.

Celá akce bude financována dary sponzorů a příznivců skautského hnutí. Akci podpořila obec Sviadnov, která kromě finančních prostředků poskytla pozemek v centru obce. Dalšími podporovateli jsou Nadace OKD, firma Huisman Konstrukce s.r.o., Biskupství ostravsko-opavské a řada jednotlivých dárců. Od července 2015 bude pro získání dalších finančních prostředků probíhat veřejná sbírka.

Pin It