slezskaLilieOstrava-Kunčičky - Festival Slezská lilie 2015 se koná ve dnech 13. – 14. června v městské části Ostrava–Kunčičky u kostela sv. Antonína Paduánského. Program mezinárodního křesťanského festivalu současné hudby přenáší televize Noe do celého světa.

Festivalové dění se snaží již pátým rokem změnit tvář této oblasti poznamenané těžkým průmyslem a přítomností sociálně vyloučených lokalit. Farnost a Diecézní charita ostravsko-opavská chtějí do této městské části přinést festivalovou pohodu. Areálu vládne klidná, přátelská a radostná atmosféra, ke které přispívají interpreti, pořadatelé a návštěvníci.

Festival Slezská lilie je zaměřen na hudbu známých i méně známých českých a zahraničních skupin a souborů napříč hudebními styly a žánry a nedílnou součástí festivalu se stal i nedělní duchovně zaměřený program.

Richard Čanaky i Lenka Dusilová

Letos v sobotním programu Noc lilie vystoupí kapely na třech podiích. Program začíná ve 12.00 hodin děkovnou mší svatou. Pak se již rozezní festivalové scény. Jedna bude v kostele sv. Antonína Paduánského a dvě venku na pódiích. Pozvaní jsou Retrock (CZ), Adobre (CZ), Lucia Briestenská s kapelou (SK), Noemiracles (PL/CZ), Kapelalond Spap (SK), John de Jong & The Groove Doctors (UK/CZ), Shirim Ashirim (CZ), Sea a Air (GER), Beata Hlavenková (CZ), Richard Čanaky a F.B.I. (SK), Safenat Paneach (CZ), Let´s Go! (CZ), Svatopluk (CZ), Lenka Dusilová (CZ), Glyk P. I. K. Quartet (PL) a Glenn Kaiser Band (USA).

Kuffa, Neckář, Traband

Nedělní program má název Den andělů a začíná v 9.30 chválami s kapelou od sv. Filipa a Jakuba ze Zlína. Mše svatá začíná v 10.30 a hlavním celebrantem a kazatelem bude P. Marián Kuffa z Institutu Krista Velekněze ze Slovenska. V odpoledním programu zazpívá Václav Neckář a skupina Traband.

Pin It