kolactreboviceOstrava - Již po jedenácté připravují ve dnech od 19. do 21. 9. v Ostravě-Třebovicích podzimní slavnosti Třebovický koláč. Náplň akce v Třebovickém parku tvoří pestrost hudebních žánrů, od folkloru přes folk, country, blugrass a trampskou písničku až po duchovní hudbu. Součástí programu je v neděli 21. 9. mše svatá, kterou bude od 10.00 na podiu v Třebovickém parku sloužit duchovní správce farnosti Ostrava-Třebovice P. Lukáš Engelmann. Bohoslužbu bude doprovázet Scholička zLidečka.

Na hlavní scéně akce Třebovický koláč se během třídenního festivalu vystřídají ostravské kapely Astra, Sova&Slamák, BG Styl a Šajtar, dále svým vystoupením program obohatí Petra Černocká s Jirkou Pracným, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, Petr Bende s cimbálovou muzikou Grajcar a nedělní zakončení bude patřit Lence Filipové.

Folklorní žánr zastoupí Vojenský umělecký soubor Ondráš se svým tanečním a hudebním představením „Ozvěny“, v komponovaném pořadu „Ze staré truhlice“ se představí dětské folklorní soubory: Hlubinka, Ondrášek a Dětský soubor Heleny Salichové. Dospělé folklorní kolektivy Radhošť, Šmykňa, Vrtek, Hlubina a Slezský soubor Heleny Salichové pozvou diváky na „Putování za řemesly“.

Více o programu, který má mediální partnery televizi Noe a Radio Progras najdete na www.trebovickykolac.com

Pin It