V úterý 29. května v 9 hodin se v kostele sv. Václava v Ostravě sešli senioři z různých koutů diecéze, aby slavili mši svatou na zahájení již 11. diecézního setkání seniorů. Mši svatou celebroval otec biskup František spolu s kaplanem pro seniory P. Romanem Janáčem, P. Janem Vechetou a hostem P. Romanem Kubínem z Brna.

Po mši sv. se všech 85 účastníků odebralo na biskupství, kde již čekalo občerstvení. Během této přestávky se mohli senioři nejen občerstvit, ale také si popovídat.

Hostem setkání byl P. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci v brněnské diecézi. Ve své přednášce se zaměřil především na mezigenerační vztahy. Hovořil o vztazích mladých a starších v rodině i ve společnosti. Zdůraznil, jak je důležité se vzájemně chápat a pracovat na dobrých vztazích.

Závěr diecézního setkání patřil studentům z biskupského gymnázia z Ostravy-Poruby. Připravili si pásmo písní, které bylo proloženo biblickými citáty. Jejich vystoupení mělo velký úspěch, mnozí účastníci zpívali spolu s nimi.

Co dodat na závěr? Setkání se vydařilo a můžeme se společně těšit na další zase za rok.


 

Pin It