Ostrava – Radost z jmenování nového pomocného biskupa Martina Davida má diecézní biskup František Václav Lobkowicz. Okamžik z pátku 7. 4. 2017 zachytil na svém snímku fotograf Pavel Zuchnický a fotka zrobí také obállku květnového čísla zpravodaje OKNO. Této významné události pro život diecéze jsou věnovány dvě zpravodajské strany časopisu.

Další zprávy referují o výstupu skatů a skautek na zasněženou a mlhavou Ivančenu, křtu Taťány Čempelové papežem Františkem ve Vatikánu a projektu Otevřené chrámy, který během turistické sezóny zpřístupní tři desítky kostelů veřejnosti.

Charita Hrabyně provozuje od 1. 5. v Polance nad Odrou poštu. Jako partner České pošty nabízí veškeré služby, jako pošta, která v tomto městském obvodu svou pobočku zavřela. Z ostrova Réunion přijel dobrovolně pomáchat ve Vesničce soužití volontér Julián. Jak se mu v Ostravě líbí se dočtete v rubrice Charita.

Centrum pro rodinu a sociální péči slaví 15 let od založení střediska Výzva, které pomáhá mladým lidem s hendikepem. 110. výročí kostela se chystají oslavit v Ostravě-Radvanicích. Forma oslav bude evangelizační. S projektem farnosti pomohou dobrovolníci ze Slovenska a na oslavách se podílí svými nápady společnost Trendum o. p.s., která ve farnosti působí.

Rubrika „Osobnost víry“ nabízí životní příběh P. Antonína Hlubka SJ. Prostor pro evangelizaci bude na festivalu Slezská lilie, jehož kompletní program přinášíme na vnitřní straně obálky.

Pin It