Aktuální číslo Diecézního zpravodaje OKNO se dostalo ke svým čtenářům v neděli 10. 2. Obálka časopisu odkazuje na nosné téma čísla, kterými jsou církevní školy. O termínech přijímacích zkoušek, oborech a novinkách na středních církevních školách informují první zpravodajské strany. O zápisu budoucích prvňáčků na Církevní základní školu Přemysla Pittra v Ostravě, kterou navštěvují zejména děti z romských rodin, informuje časopis na stranách 12 a 13.

Zprávám z Charity dominuje informace o rekordním výsledku Tříkrálové sbírky. S Charitou souvisí i článek o Postní almužně, která provází nadcházející postní dobu již popáté. Další dvě zpravodajské strany patří anketě. Duchovní správci několika farností odpovídali na otázku, jak jejich farnost prožívá Rok víry.

Čtenáři únorového vydání OKNA mají na stranách 14 a 15 možnost blíže poznat službu nemocničního kaplana, kterou v Ostravě od července loňského roku vykonává P. ThLic. Václav Tomiczek.

V seriálu o Katechismu katolické církve se P. Rudolf Friedl věnuje tématu „Člověk a příroda". Osobností víry, kterou čtenářům tentokrát OKNO přibližuje, je mučedník nacismu P. Richard Henkes, SAC, který zahynul v koncentračním táboře během 2. světové války.

Pin It