Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Praha - Na neděli 18. listopadu připadá letos Den Bible, který se tradičně slaví týden před Slavností Ježíše Krista Krále. Záměrem je podpořit šíření Bible v našich zemích a proto v tento den probíhá v katolických kostelích sbírka. Níže najdete různé tipy, jak si Den Bible připomenout; ve farnosti, při výuce náboženství nebo doma v rodině.

Aby bylo možné reagovat na aktuální požadavky biblického apoštolátu, je potřeba pomoci věřících. Proto se v kostelech se na Den Bible koná sbírka na podporu biblického apoštolátu. Podle rozhodnutí České biskupské konference náleží 25 % výnosu této sbírky Českému katolickému biblickému dílu a 75 % České biblické společnosti.

Česká biblická společnost letos z výnosu sbírky podpoří projekt Turecké biblické společnosti a dva projekty Biblické společnosti pro Arabský poloostrov, konkrétně v Bahrajnu a Spojených arabských emirátech.

České katolické biblické dílo je pastorační instituce založená v roce 1993 Českou biskupskou konferencí a jejím úkolem je především pomáhat lidem lépe porozumět Písmu svatému. Kromě jiného pořádá úvody do práce s Biblí ve farnostech, biblické duchovní obnovy a biblické kurzy pro všechny věkové kategorie, a to ve všech českých i moravských diecézích. 

Posláním České biblické společnosti je vydávat Český ekumenický překlad Bible (ČEP) v různých formátech a provedeních. Dále vydává křesťanskou literaturu pro dospělé a děti, poskytuje vydavatelskou službu církvím a získává prostředky na podporu šíření Bible. Jednou z posledních novinek vydanou ke 100. výročí založení Československa je Česko-slovenská Bible.

K četbě Písma svatého povzbuzuje také kardinál Dominik Duka, jehož dopis, který se bude číst ve všech kostelích 33. neděli v mezidobí, tj. 18. listopadu na Den Bible, najdete ke stažení zde.

Různé tipy, jak si připomenout Den Bible ve farnosti, v hodině náboženství nebo v rodině, najdete na stránkách Českého katolického biblického díla.

Pin It