Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Stará Ves u Rýmařova - Na atraktivním místě nedaleko Pradědu bude od 10. srpna k dispozici nový Penzion Johannes. Na webu Církevní turistika je možné již nyní rezervovat pobyty v objektu bývalé fary ve Staré Vsi u Rýmařova. Fara nebyla již dlouhá desetiletí využívána a pomalu chátrala. Biskupství objekt odkoupilo od farnosti, kompletně jej opravilo a nyní dokončuje jeho adaptaci na penzion s kapacitou 30 lůžek. Penzion požehná v neděli 5. srpna biskup František Václav Lobkowicz. Na událost jsou zváni také místní farníci a tisk. Začátek v 14.30 hodin.

„V objektu budou k dispozici čtyři apartmány s vlastní kuchyňkou, koupelnou a toaletou a v podkroví další tři pokoje s vlastní koupelnou a toaletou,“ uvedl projektový manažer biskupství Miroslav Přikryl a dodal, že jeden z apartmánů je přizpůsoben jako bezbariérový a je využitelný pro vozíčkáře.

Cena za ubytování začíná na 290 korunách za osobu a noc. Hosté najdou v přízemí budovy společenskou místnost, kterou lze využít i jako jídelnu. „V přístavbě se nachází veranda využitelná jako herna pro děti. Objekt obklopuje uzavřená zahrada s možností parkování i venkovního posezení“ doplnil popis objektu Přikryl.

Biskupství při rekonstrukci interiéru i exteriéru dbalo na uchování atmosféry kvalitního historického objektu, který pochází z roku 1884. „Název penzionu byl odvozen od tehdejšího donátora této stavby – Johannese Siebra, který byl papírníkem v nedalekých Janovicích, a jehož dodnes připomíná i mramorová pamětní deska na chodbě penzionu,“ podotkl Přikryl.

Atmosféru dotváří replika původního malovaného stropu ve společenské místnosti, opravená původní kachlová kamna i kvalitní dřevěný historizující nábytek.

Penzion Johannes nabízí celoroční odpočinek jak početným rodinám, tak i dalším skupinám rekreantů. Pro rodiny nabízí výrazné slevy na ubytování dětí. Objekt je vybaven i projekční a prezentační technikou a umožňuje tak i pořádání seminářů nebo vzdělávacích pobytů. Nachází se pod hlavním hřebenem Jeseníků, přibližně 15km od Pradědu. V letním období je možné využít kromě vlastní zahrady také blízké fotbalové hřiště nebo přírodní koupaliště na okraji Rýmařova, v zimním období se naopak nabízí přímo v místě upravované běžkařské trasy i nedaleká sjezdovka.

Bližší informace o objektu a cenách ubytování je možné najít na stránkách www.cirkevnituristika.cz/ubytovani/penzion-johannes, kde je možné i rezervovat pobyty.

Pin It