Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Ostrava – Jen do neděle 13. 11. 2016 je možnost využít milosti spojené s poutí k diecézním Svatým branám mimořádného Svatého roku milosrdenství. Hlavní portály kostelů označené jako Svaté brány budou uzavřeny v ostravské katedrále, opavské konkatedrále a na mariánských poutních místech Maria Hilf u Zlatých Hor, Cvilín a v bazilice minor ve Frýdku.

Svatou bránu v katedrále Božského Spasitele v Ostravě uzavře v neděli 13. 11. při mši svaté, která začíná v 9.30 hodin, biskup František Václav Lobkowicz. Ostatní Brány roku milosrdenství uzavřou delegáti pověření biskupem.

Jako první se uzavře Svatá brána v opavské konkatedrále Panny Marie. Uzavře ji při mši svaté, která začíná v 8.30 hodin, generální vikář Mons. Martin David. Při bohoslužbách, které začínají v 10.00 hodin, se uzavřou Brány milosrdenství ve frýdecké bazilice minor a v poutním kostele Panny Marie Sedmibolestné na Cvilíně u Krnova. Delegáty budou Mons. Adam Rucki a misionář milosrdenství P. Josef Gruba, SAC. Až do 15.00 hodin bude otevřena Svatá brána na poutním místě Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor. Delegátem, který ji při mši svaté uzavře, bude biskupský vikář pro pastoraci P. Vít Zatloukal, který ji v květnu tohoto roku také otevíral.

Jak ještě využít milosti spojené se Svatým rokem milosrdenství se dočtete na tomto místě.

 

Pin It