Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Společný zpěvník českých a moravských diecézí Kancionál je nyní online. Pro majitele zařízení s operačním systémem Android je k dispozici také offline verze oblíbeného zpěvníku. Texty a notový záznam písní ke mši svaté se může hodit právě během letních měsíců na různých táborech a pobytech, kde s sebou běžně knižní podobu kancionálu nenosíme.

Elektronický kancionál vytváří skupina dobrovolníků pod hlavičkou portálu Liturgie.cz a se svolením České biskupské konference. Zájemcům je k dispozici online verze nebo offline aplikace pro zařízení se systémem Android.

Stránky www.kancional.cz i aplikace jsou elektronickou kopií knižního vydáníKancionálu – společného zpěvníku českých a moravských diecézí včetně obou jeho dodatků – Olomouckého a Královehradeckého.

Zájemci zde naleznou jednotlivé písně a modlitby seřazené podle čísel tištěné verze. Stránky obsahují také abecední a číselný seznam písní. V současnosti není ještě projekt kompletní, některé písně nebo noty tedy mohou chybět.

Jak tvrdí autoři webu, cílem není nahrazení papírové formy Kancionálu, avšak jeho vhodné doplnění tam, kde papírová forma není dostupná.

Text a foto: www.cirkev.cz

Pin It