Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Velehrad - Ve dnech 4. a 5. července ožije poutní místo Velehrad tradičními Dny lidí dobré vůle. Velehradské oslavy se konají každoročně u příležitosti cyrilometodějského svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje a nabízejí bohatý program pro celou rodinu. Jedná se o největší oslavy svého druhu u nás a letos si při nich lidé dobré vůle připomenou Svatý rok milosrdenství.

Program pro celou rodinu

V pondělí 4. července nabídnou organizátoři návštěvníkům každoroční projekty jako Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, Soutěž ve fotbalových dovednostech a pingpongový turnaj s Orlem, Ruční přepisování Bible, Mezinárodní setkání vozíčkářů či zajímavé výstavy a vernisáže v prostorách Stojanova gymnázia. Soutěživým dětem i dospělým je určena fotografická soutěž. Součástí nabitého programu budou také hry, kvízy a soutěže pro malé i velké, dětská představení nebo interaktivní workshopy.

S Pasem milosrdenství k moři

„Rádi bychom pozvali všechny rodiny s dětmi a mladé, pro které je v letošním Svatém roce milosrdenství vyhlášeném papežem Františkem připravený "Pas milosrdenství". Budou se tak moci seznámit s konkrétní službou některých organizací, dozvědět se mnoho zajímavých detailů, prohlédnout si fotografie z míst, kam se těžko dostanou, promluvit si o jednotlivé službě, něco si vyzkoušet a třeba i vyhrát zájezd k moři,“ zve Pavel Macura, koordinátor projektu Mladí fandí Velehradu.

To je výčet toho nej, na co se mohou návštěvníci Dnů lidí dobré vůle těšit. A bude toho ještě mnoho víc. Vše navíc proběhne za účasti významných představitelů společenského a politického života.

Večer lidí dobré vůle

V 19.30 hodin začne na pódiu před bazilikou slavnostní benefiční koncert Večer lidí dobré vůle. Během něj se divákům a posluchačům představí tři charitativní projekty, na které může každý přispět formou DMS VELEHRAD. „Rok 2016 je Svatým rokem milosrdenství, a proto projekty DMS budou letos výjimečně i ze zahraničí. Společně tak podpoříme křesťany žijící na Blízkém východě, kteří v této těžké době potřebují pomoc víc než kdy jindy“ přibližuje Josef Kořenek, tajemník Dnů lidí dobré vůle. Letos mohou všichni přispívat na: sirotčinec při klášteře svatého Antonína z Hormizdu ve městě Al - Qush, zdravotní centrum jezídů Medical Point ve městě Sinjár a Nadační fond ADIUVARE.

A kdo během Večera lidí dobré vůle zazpívá? „Sedmnáctý ročník Dnů lidí dobré vůle přivítá na Velehradě Jiřího Suchého, Jitku Molavcovou a kapelu divadla Semafor, slovenskou zpěvačku Janu Kirschner a Jelena, houslistu Pavla Šporcla a samozřejmě i stálici velehradských oslav Jiřího Pavlicu s Hradišťanem,“ říká Josef Kořenek. Koncert bude v přímém přenosu vysílat Česká televize a Český rozhlas Dvojka. Příjemným večerem provede sympatické duo Barbora Černošková a Filip Tomsa.

Dny lidí dobré vůle 2016 vyvrcholí v úterý 5. července na nádvoří před bazilikou Slavnostní poutní mší svatou.

Více k programové nabídce Dnů lidí dobré vůle na Velehradě na www.velehrad.eu

Pin It