Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Jeseník - Jak už se stalo v ostravsko-opavské diecézi tradicí, proběhne týden před Květnou nedělí setkání mladých s otcem biskupem, tzv. BISCUP. Tentokrát se mladí vydají do města Jeseník a díky tomu, že jde o místo svou polohou spíše na okraji naší diecéze, organizátoři se rozhodli toto setkání prodloužit na celý víkend od pátku 31. března do nedělě 2. dubna.

Tradice těchto setkání sahá ke sv. Janu Pavlu II., který k těmto společně stráveným okamžikům vybídl mládež a biskupy na celém světě v roce 1986. Některé diecéze z naší země mají toto setkání vždy na stejném místě, v ostravsko-opavské se rozhodlo každý rok místo konání měnit.

Uvědomujeme si, že město Jeseník může být pro mnoho mladých z naší diecéze hodně vzdálený. Na druhou stranu je stejně vzdálený jako pro mladé z Jesenicka, kteří se třeba zrovna loni vydali na BISCUP do Českého Těšína. I tato místa patří do naší diecéze, i na těchto místech žijí mladí, kteří touží po životě s Bohem stejně jako kdekoliv jinde. Navíc může být toto setkání pro tahle místa, farnosti, mladé aspoň malým povzbuzením, říká o. Jan Slavík, diecézní kaplan pro mládež.

A na co se mohou mladí těšit? Samozřejmě na setkání s biskupem Františkem Václavem, který do Jeseníku dorazí v sobotních odpoledních hodinách. Mimo to také na společnou modlitbu, katecheze na zamyšlení (dle věku účastníků), nejrůznější workshopy, talk show s pozvaným zajímavým hostem, hry, zábavu, ale zejména na čas, kdy může mladý člověk zažít setkání s druhými. V neposlední řadě pak na setkání se svými kněžími.

Těším se na všechny mladé, kteří se akce zúčastní, a zároveň prosím o modlitbu za tohle setkání a za všechny mladé lidi z naší diecéze. A všechny mladé na setkání srdečně zvu. Více info + přihlašování na http://diecezko.doo.cz

o. Jan Slavík, ředitel Diecézního střediska mládeže

Pin It